vendredi 15 février 2013

Le filet mignon en croute

Cette recette je l'avais prise sur le blog de Cuisine addict c'est une recette très très simple à faire et niveaux goût c'est supplissime:).
On a adoré moi et mon mari , surtout lui a tout fini tout le filet mignon ... et ça n'a pas été petit:).
Je vous conseille ce plat de l'essaie car c'est très très bon...parole:)



Donc vous avez besoin de:
-pâte feuilleté ( moi je acheté une , c'est plus simple et rapide:p)
-jambon fumée cru (6-7 tranches environ)
-mozzarella
-du basilic surgelé
-un filet mignon de porc
-sel , poivre
-un jaune d'oeuf avec un peu de lait (pour badigeonner la pâte)






 Réchauffer votre four à 180°c et commencez par couper le mozzarella en tranches. Étalez la pâte et mettez par dessus les tranches de jambon , après mettez les tranches de mozzarella, parsemez le basilic et mettez aussi le filet mignon par dessus , assaisonnez avec du sel et poivre ,  un filet d'huile d'olive et  refermez la pâte.




Repliez la pâte sur le filet mignon en commençant par le bas et après les cotés.



Retournez le filet pour que la soudure de la pâte se retrouve dessous.Disposez le feuilleté sur une plaque tapissée de papier cuisson et badigeonnez -le avec le jaune d'oeuf mélangé au lait avec un pinceau.Décorez par dessus avec la lame d'un couteau en traçant de lignes et faisiez deux trous pour mettre de cheminées en aluminium.
Enfournez pour 40-45 min en surveillant la cuisson.



Nous ont l'avais servit avec des haricots verts avec de pignons de pin et de l'ail. Un vrai régal !!!


Version en roumaine:
               
                            Filet de porc in foietaj




Am pregatit zilele acestea o foarte buna reteta pe care am luat-o de pe un blog minunat Cuisine addict ,este o reteta foarte simpla dar de o bunatate de nedescris... trebuie sa o incercati , va garantez este foarte buna.
Eu si sotul meu am apreciat foarte mult , in special el care s-a straduit sa-l termine tot filetul :) si in plus nu a fost micut.
Deci pentru reteta avem nevoie de:
-aluat foietaj
-felii de jambon crud afumat( vreo 6-7 felii)
-mozarela
-busuioc( ori verde ori congelat)
-un filet de porc ( sau pestele de la porc cum se spune la noi)
-sare, piper
-un galbenus amestecat cu un pic de lapte

Incalziti cuptorul la 180°c si incepeti prin a taia mozarela felii. Intindeti alualtul si in mijloc asezati feliile de jambon, peste puneti feliile de mozarela , presarati busuiocul si peste puneti filetul de carne de porc pe care in prealabil l-ati asezonat bine cu sare si piper , presarati peste tot putin ulei de masline.Inchideti aluatul peste filetul de porc , incepand cu capetele si pe urma partile. Intoarceti umplutura cu partea unde se inchide aluatul in jos. Pe deasupra ungeti cu o pensula aluatul cu galbenusul amestecat cu putin lapte si trasati niste linii cu lama unui cutit.Faceti doua gauri si puneti doua tuburi din aluminiu ca sa poata sa iasa aburul.Bagati in cuptor pentru 40-45 min dar verificati din cand in cand.
Noi am servit ca si acompaniament pastai verzi scazuti cu usturoi si seminte de pin. Este un adevarat regal!!!! Va recomand sincer aceasta reteta:)

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